Gewichtsconsulent Huissen

.

Meet bij Maris

Eten en drinken, een dagelijks terugkerend ritueel…maar wat is nu gezond eten en hoe pas je dit dagelijks toe? Hoe kom je tot een evenwichtig voedingspatroon waar je blij van wordt, je fit bij voelt en een gezond gewicht bereikt?

Als je door de supermarkt loopt, is er een overvloed aan ‘gemaks’-voedingsproducten en de gezondheidsclaims staan rijkelijk te pronken op de verpakkingen. Wat is nou wel, of juist niet, goed voor je? De vele ‘adviezen’ en diëten die voorbij komen, maken het je vervolgens niet makkelijker: Dan mag je geen suikers, vervolgens geen vetten en een volgende keer geen koolhydraten meer. Heel logisch, dat je inmiddels niet meer goed weet, wat nu werkelijk goede keuzes zijn!

Misschien heb je al verschillende diëten gevolgd, veelbelovende pillen en poeders geprobeerd, of wekenlang calorieën geteld? Soms met resultaat, maar helaas niet blijvend.

Een gezond lichaam, daarvoor zijn verschillende factoren verantwoordelijk. Je leefwijze kan hierin een flinke steen bijdragen. Mensen worden tegenwoordig steeds ouder. Zou het dan niet geweldig zijn om door middel van gewoon eten, voldoende beweging en een positieve instelling zo vitaal mogelijk te blijven en fit oud te worden? Ook mentaal werkt een gezond lichaam positief: ‘Lekker in je vel zitten’ geeft je zelfvertrouwen, een goede uitstraling, het verhoogt je eigenwaarde en je kan de wereld aan!

Zit jij juist níét lekker in je vel, wil je afvallen of juist aankomen, of je hebt niet zoveel energie? Je gezond, energiek en fit voelen vraagt om een gedragsverandering. Niet alleen in je voeding, maar ook in je beweegpatroon én je manier van denken. Het is makkelijker gezegd dan gedaan om dat te bereiken! Misschien heb je onregelmatige werktijden, ben je druk door mantelzorg, of slaap je slecht waardoor je geen puf meer hebt om aan een gezonde(re) leefstijl te werken.

Herken je de bovenstaande situatie? Ik kan je daarbij helpen. Met als uitgangspunt ‘Ik mag alles eten’ gaan we aan de slag met het vinden van de gezonde balans waar jij je goed bij voelt.

Als BGN erkende gewichtsconsulent werk ik niet met diëten, pillen, poeders en shakes. Ik geloof in de kracht van een gezonde leefstijl voor nu en op de langere termijn. Door de juiste keuzes in voeding te maken met de Schijf van Vijf, in combinatie met regelmatig bewegen zul je een gezonder gewicht krijgen en jezelf fitter voelen.

Hopelijk mag ik je binnenkort in mijn praktijk verwelkomen!

Met gezonde groet,

Mariska ter Haar
[email protected]
Tel. 06-15080944

De BGN is de Beroepsvereniging  Gewichtsconsulenten Nederland.

De titel ‘Gewichtsconsulent’ is niet beschermd. Dat betekent dat iedereen zich zo mag noemen. Maar wanneer een Gewichtsconsulent is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) betekent dit een kwaliteitsgarantie. Een BGN-gewichtsconsulent, zoals ik ook ben, moet aan strenge eisen voldoen en schoolt zichzelf met grote regelmaat bij.

Een BGN-gewichtsconsulent adviseert, begeleidt en motiveert mensen met gewichtsproblemen (zoals overgewicht) of voedingsvragen naar een gezond eet- en leefpatroon, volgens de Richtlijnen gezonde voeding.

Veel zorgverzekeraars bieden je een (gedeeltelijke) vergoeding aan voor begeleiding. Je leest hier meer over op www.gewichtsconsulenten.nl of in de voorwaarden van je verzekeringspolis.